Jul i juli…

Det er ikke alltid så lett å skrive om det som ikke er aktuelt her og nå.

Hvordan hente inspirasjon til å skrive om vinterkulda når sola skinner og du har solfaktor 30 på nesa?

Tidligere i sommer var jeg på hytta og skrev på boken min. Handlingen starter i begynnelsen av desember og skal ha en del julestemning, men det er ikke alltid så lett å hente frem stemningen, særlig ikke når sola steiker ute og du har solfaktor 30 på nesa.

For mange er det å skulle komme inn i skrivemodus en utfordring. Noen liker å sitte på et spesielt sted, kanskje på samme tid hver dag og skrive like lenge hver dag. Noen liker å ha på seg behagelige klær og ha på en spesiell sang, og noen klarer kun å skrive når alle er lagt og nattemørket stiger frem.

Love hurts…

For noen kan det å skrive om tunge ting være vanskelig, så det å sette på en melankolsk sang, eller en sang som får frem tårer eller vonde minner kan ofte være til god hjelp.

Dersom boken skal ha en tekst om kjærlighet, finnes det utallige sanger som får frem klissete adjektiver eller vonde brudd. Selv liker jeg å bla i andre bøker for å få inspirasjon dersom jeg ikke klarer å komme meg i modus.

Akkurat denne dagen satt jeg i godstolen ute på hytta og skulle skrive om snøfnugg som dalte og julegaver som skulle handles inn, midt i solsteika, så det føltes ikke helt riktig å skulle slenge på «Ò jul med din glede». Barna spratt rundt meg i shorts og t-skjorte og slo hjul i gresset, mens samboeren min lå og døste i sola ved siden av meg. I glasset burde jeg kanskje hatt kakao med krem, men det ble en iskaffe denne varme dagen. Heldigvis er det sånn for meg at straks jeg dykker inn i teksten jeg har skrevet og jeg starter å knotte i vei på tastaturet, så er jeg i handlingen. Så her var det bare å holde fokus og få ned noen ord om jula. Så da ble JULI JUL akkurat denne dagen. 🙂

Tekst: Cathrine Naglestad

Blogg

ENDELIG!

Etter 1,5 års hard jobbing er boken endelig her! En nydelig dag i juli kom dagen jeg har ventet på så lenge. Min egen bok kom levert på døren i fire fulle esker. Følelsen var ubeskrivelig.

LES BLOGG »

Velkommen til Linåskollen

Et sted og trives – et sted å leve Vokabel har levert all tekst til nettsidene til boligprosjektet Linåskollen på Langhus. Denne gang har jeg skrevet om nærmiljøet mitt, noe som var både gøy og utfordrende.

LES BLOGG »
Vokabel leverer nettsider

Vokabel leverer nettsider!

Er du på jakt etter en enkel nettside som kan fungere som ditt digitale visittkort? Visste du at Vokabel i tillegg til nettsidetekster og andre tekster også leverer design og produksjon av nettsider? Du har en

LES BLOGG »

Litt er bedre enn ingenting

Hvordan er det med deg? Er du sånn som blir oppgitt over deg selv hvis ikke du trener nok, leser nok, rydder nok, spiser sunt nok, treffer venner nok? Er du en sånn som kjefter mer

LES BLOGG »

Litt hjelp eller mye hjelp?

Det er ikke sikkert du trenger så mye hjelp. Kanskje bare litt rådgivning eller justering på eksisterende tekster? Stellar Consulting tok kontakt med Vokabel for å få hjelp og for å få en sparringspartner i forbindelse

LES BLOGG »

Forfatter

ENDELIG!

Etter 1,5 års hard jobbing er boken endelig her! En nydelig dag i juli kom dagen jeg har ventet på så lenge. Min egen bok kom levert på døren i fire fulle esker. Følelsen var ubeskrivelig.

LES BLOGG »

Show don`t tell

Hvordan vise hva du mener, uten å skrive det helt ut? Det viser seg i mitt forfatterskap at jeg liker å gå grundig til verks når jeg skriver. Noen ganger litt for grundig. Show don’t tell

LES BLOGG »

Jeg skal bli forfatter!

Det var en gang….. Det var en gang ei lita jente som hver dag brukte veien til skolen for å fortelle venninnene om drømmene hun hadde hatt om natten. Drømmene var detaljerte og fargerike og jenta

LES BLOGG »