Hvordan starter man å skrive en bok?

Min bok startet faktisk natt til 16. juli 2019 på en gresk liten ferieperle som heter Koufonisi. 🇬🇷

Vakre steder gir inspirasjon

Vi hadde reist langt og lengre enn langt fra Norge og kom til hotellet over midnatt. ✈️⛴🌙Slitne som vi var satt vi bare fra oss sekkene våre og fikk lagt de to små barna våre og oss selv. De små sovnet fort og det samme gjorde mannen, men jeg derimot ble liggende våken. Sengen var hard, rommet var fremmed og varmt, og jeg hørte gresshoppenes kor rett utenfor vinduet, så jeg tok opp telefonen min og begynte å skrive helt ut av det blå. Det var som om ordene bare rant ut av meg. Jeg skrev og skrev til jeg ble så trøtt at jeg sovnet. Neste dag hadde jeg nesten glemt hva jeg hadde gjort den natten og ordene ble liggende.

Møte med Magiske-Lill

I oktober 2021 møter jeg Magiske-Lill og vi blir enige om at jeg skal sende henne en tekst så hun kan se om det er håp for meg å få forfatterdrømmen min oppfylt. Først sender jeg et påbegynt manus om sorg, men etter en samtale kommer jeg på at jeg har dette manuset jeg skrev denne lange natten i Hellas. Det ble starten på kapittel 1. Siden den gang har kapittel 1 blitt redigert 5 ganger! Magiske-Lill sier at hun er på detaljnivå når hun hjelper meg å spisse budskap, finne min skrivestemme og øve på inngang og utgang av dialog. Anslaget må på plass før hun kan slippe meg løs. Alt er nytt for meg og jeg finpusser og justerer. Sluker hvert ord hun sier og jobber jevnt og trutt. Nå nærmer vi oss målet på kapittel 1, men fortsatt er de aller første ordene og setningene akkurat det samme som jeg skrev natten i Hellas, og disse ordene setter temaet og starten for min bok. 📙❤️🌈

Tekst: Cathrine Naglestad

Blogg

ENDELIG!

Etter 1,5 års hard jobbing er boken endelig her! En nydelig dag i juli kom dagen jeg har ventet på så lenge. Min egen bok kom levert på døren i fire fulle esker. Følelsen var ubeskrivelig.

LES BLOGG »

Velkommen til Linåskollen

Et sted og trives – et sted å leve Vokabel har levert all tekst til nettsidene til boligprosjektet Linåskollen på Langhus. Denne gang har jeg skrevet om nærmiljøet mitt, noe som var både gøy og utfordrende.

LES BLOGG »
Vokabel leverer nettsider

Vokabel leverer nettsider!

Er du på jakt etter en enkel nettside som kan fungere som ditt digitale visittkort? Visste du at Vokabel i tillegg til nettsidetekster og andre tekster også leverer design og produksjon av nettsider? Du har en

LES BLOGG »

Litt er bedre enn ingenting

Hvordan er det med deg? Er du sånn som blir oppgitt over deg selv hvis ikke du trener nok, leser nok, rydder nok, spiser sunt nok, treffer venner nok? Er du en sånn som kjefter mer

LES BLOGG »

Litt hjelp eller mye hjelp?

Det er ikke sikkert du trenger så mye hjelp. Kanskje bare litt rådgivning eller justering på eksisterende tekster? Stellar Consulting tok kontakt med Vokabel for å få hjelp og for å få en sparringspartner i forbindelse

LES BLOGG »

Forfatter

ENDELIG!

Etter 1,5 års hard jobbing er boken endelig her! En nydelig dag i juli kom dagen jeg har ventet på så lenge. Min egen bok kom levert på døren i fire fulle esker. Følelsen var ubeskrivelig.

LES BLOGG »

Show don`t tell

Hvordan vise hva du mener, uten å skrive det helt ut? Det viser seg i mitt forfatterskap at jeg liker å gå grundig til verks når jeg skriver. Noen ganger litt for grundig. Show don’t tell

LES BLOGG »

Jul i juli…

Det er ikke alltid så lett å skrive om det som ikke er aktuelt her og nå. Hvordan hente inspirasjon til å skrive om vinterkulda når sola skinner og du har solfaktor 30 på nesa? Tidligere

LES BLOGG »

Jeg skal bli forfatter!

Det var en gang….. Det var en gang ei lita jente som hver dag brukte veien til skolen for å fortelle venninnene om drømmene hun hadde hatt om natten. Drømmene var detaljerte og fargerike og jenta

LES BLOGG »