Jeg er en intuitiv skribent

Men hva betyr det?

Skrivetranse?

Det er mange måter å skrive på og det er mange måter å skrive bok på. Jeg har alltid likt å skrive og jeg trenger (foreløpig) bare å gi meg selv tid og rom til å skrive.
Da vi gikk på skolen måtte vi skrive en disposisjon for å kunne skrive en stil eller en historie, og mange forfattere jobber slik. De setter opp et persongalleri, plotter scener og legger en plan fra start til slutt. Jeg har ikke skrevet noe bok før men jeg har blitt fortalt at jeg er en intuitiv skribent. Det vil si at jeg på en måte «kobler meg på», og så kommer ordene nesten av seg selv.

Selv de minste ting kan gi meg inspirasjon, og hadde jeg hatt bedre tid, så hadde jeg nok skrevet enda mer. Kanskje det blir mulig en gang. Intuitiv skriving kalles også automatskriving som det også kalles. På Wikipedia står denne definisjonen:

«Automatskrift er når noen skriver en tekst etter å ha vært i transe eller vært fokusert på noe annet i det teksten ble skrevet. I ettertid husker forfatteren sjelden å ha skrevet teksten. Det hevdes at ånder tar kontroll over hånden til et medium for å utlevere en beskjed, brev, tegning eller skrive hele bøker. Automatskrift kan skje i transe eller våken tilstand.»

Jeg vil ikke si det så sterkt som at ånder tar over hånden, men jeg kan godt kjenne litt til dette at jeg er i en slags skrivetranse og ikke alltid husker hva jeg har skrevet.

Spennende? Eller sprøtt?

Tekst: Cathrine Naglestad

Blogg

ENDELIG!

Etter 1,5 års hard jobbing er boken endelig her! En nydelig dag i juli kom dagen jeg har ventet på så lenge. Min egen bok kom levert på døren i fire fulle esker. Følelsen var ubeskrivelig.

LES BLOGG »

Velkommen til Linåskollen

Et sted og trives – et sted å leve Vokabel har levert all tekst til nettsidene til boligprosjektet Linåskollen på Langhus. Denne gang har jeg skrevet om nærmiljøet mitt, noe som var både gøy og utfordrende.

LES BLOGG »
Vokabel leverer nettsider

Vokabel leverer nettsider!

Er du på jakt etter en enkel nettside som kan fungere som ditt digitale visittkort? Visste du at Vokabel i tillegg til nettsidetekster og andre tekster også leverer design og produksjon av nettsider? Du har en

LES BLOGG »

Litt er bedre enn ingenting

Hvordan er det med deg? Er du sånn som blir oppgitt over deg selv hvis ikke du trener nok, leser nok, rydder nok, spiser sunt nok, treffer venner nok? Er du en sånn som kjefter mer

LES BLOGG »

Litt hjelp eller mye hjelp?

Det er ikke sikkert du trenger så mye hjelp. Kanskje bare litt rådgivning eller justering på eksisterende tekster? Stellar Consulting tok kontakt med Vokabel for å få hjelp og for å få en sparringspartner i forbindelse

LES BLOGG »

Forfatter

ENDELIG!

Etter 1,5 års hard jobbing er boken endelig her! En nydelig dag i juli kom dagen jeg har ventet på så lenge. Min egen bok kom levert på døren i fire fulle esker. Følelsen var ubeskrivelig.

LES BLOGG »

Show don`t tell

Hvordan vise hva du mener, uten å skrive det helt ut? Det viser seg i mitt forfatterskap at jeg liker å gå grundig til verks når jeg skriver. Noen ganger litt for grundig. Show don’t tell

LES BLOGG »

Jul i juli…

Det er ikke alltid så lett å skrive om det som ikke er aktuelt her og nå. Hvordan hente inspirasjon til å skrive om vinterkulda når sola skinner og du har solfaktor 30 på nesa? Tidligere

LES BLOGG »

Jeg skal bli forfatter!

Det var en gang….. Det var en gang ei lita jente som hver dag brukte veien til skolen for å fortelle venninnene om drømmene hun hadde hatt om natten. Drømmene var detaljerte og fargerike og jenta

LES BLOGG »